Omgeving

De omgeving van Älvsbacka is schitterend. Vanaf het terrein van Södra Halla loopt u zo het bos in. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet, zodat u niet kunt verdwalen. Op 750 meter en ruim 1 km van Södra Halla bevinden zich twee grote meren. Op 3 km afstand van het huis ligt een ondiep meer met een zandstrand, een paradijs voor kinderen en volwassenen.

boszwedenwrekomgeving8wrekomgeving1wrekstrandwrek

Värmland heeft een grote verscheidenheid aan natuurschoon. De Klarälven is de grootste rivier van Zweden en is geschikt om met kinderen te kanoën en vlot te varen..De natuur is een mengelmoes van moeras, meren, naaldbomen en berken. Elanden zie je zeker… Kampvuurtjes, uren wandelen zonder een mens tegen te komen, survivaltochten en paardrijden in de vrije natuur, en mooi weer: dat is Värmland in Zweden.

klaralven3wrekpaardrijden3wrekvlotvarenwrekelandwrek

De dorpjes Molkom en Munkfors liggen op 10 minuten rijden. Hier vindt u supermarkten, diverse andere winkels, de huisartsenpost, etc…

Het huis, Mårbacka, van de beroemde Zweedse schrijfster Selma Lagerlöf in Sunne is beslist een dagtripje waard…

marbacka1wrmarbacka2wrmarbacka3wr

In Sunne is een bezoek aan het Vattenland, samen met uw kinderen, absoluut een succes.

vattenland1wrklvattenland2wrklvattenland3wrkl

Karlstad, de hoofdstad van Värmland is ± 35 minuten rijden. Karlstad heeft een universiteit, een kathedraal, musea en een heel gezellig winkelcentrum. Karlstad staat bekend als zonnigste stad van Zweden… het symbool van Karlstad is dan ook een vrolijk zonnetje!

karlstadwrek1karlstadwrek2karlstadwrek3

In Karlstad is een bezoek aan het Lars Lerin Museum beslist de moeite waard. Lars Lerin is de beroemde Zweedse kunstschilder met een permanente expositie in ‘Sandgrund Lars Lerin‘.

larslerin1wrlarslerin2wr

Voor uw kinderen zijn er bosritten op IJslanders bij Kalvbergsåsens. Of een fraaie buitenrit te paard op één van de vele maneges in de omgeving…

paardrijden1paardrijden2paardrijden3paardrijden4paardrijden5paardrijden6paardrijden7paardrijden8

Voor Stockholm, de stad der steden moet u iets verder rijden… vier uur met de auto, maar dan bent u ook ergens.

stockholm1stockholm2stockholm3